Of, mama, mama,/ Ce n-as da sa pot sa trec prin vama!

Sunt siderat!

Traim intr-o conjunctura spatio-temporala, pentru ca nu o pot numi tara, care se pare ca a creat un rift direct si indelebil catre tragica lume a absurdului. Nu mai inteleg nimic din ce se intampla si, ceea ce e mai rau, sunt convins ca nu sunt singurul.

Una dintre puterile statului e momentan invalida si preocupata de proteste. Celelalte doua joaca un sinistru „de-a v-ati ascunselea” printre boschetii asumarii, scuipand cand si cand coji de ordonante dinspre comitete spre comisii.

Se schimba legea invatamantului. Primesc!

Se schimba legea (legile) salarizarii. Primesc!

Se schimba organizarea administrativa; ne descentralizam. Primesc!

DAR SA NU SE MODIFICE NIMIC!!!

Sub principiul ca nu vor scadea salariile nici unei categorii de bugetari, toata lumea va primi bani mai putini in 2010. Nu va mirati si nu protestati, e criza, cureaua trebuie stransa, cu totii facem sacrificii, iar pentru unii este faptul ca sunt nevoiti sa ne faca sa inghitim cliseele astea la fiecare noua dezbatere sindicala.

Sub principiul echitabilitatii salariale conform rolului social ocupat, cuantumul salarial va depinde de institutia la care lucrezi (soferul deputatului „-escu” va castiga mai bine decat stomatologul unui mic orasel).

Sub principiul asigurarii calitatii invatamantului, elevii vor primi teste standard, mai usoare, care sa verifice modul in care gandesc si nu cunostintele acumulate (parca o vad pe vecina Tantza, laudandu-si odrasla: „N-o fi ea desteapta manca-o-ar mama, dar are o personalitate,  ceva grozav! Chiar ieri i-a furat banii de medicamente lu’ a batrana ca sa mearga sa-si faca pedichiura!”).

Sub principiul descentralizarii pentru prosperitate in teritoriu (inca nu se stie a cui) secuii cer autonomie teritoriala. In conditii normale nu as fi putut fi de acord cu acest demers, dar mi-e teama ca nu-i mai pot condamna in clipa de fata. Daca le reuseste, o sa cer si eu azil politic!

Pentru ce trebuie sa primim noi, cetatenii, toate aceste legi, daca modificarile sunt de suprafata, iar fondul problemei nu se (mai) schimba? Nu stiu, imi vine in minte doar vorba veche romaneasca: SA FIE PRIMIT! BOGDAPROSTE!

Lasă un comentariu